Bed and Breakfast

Station Windwacht

Sasja en Rudolf

Dit is een echt oplaadstation

Sasja zegt

Tja, weet je, er is hier eigenlijk helemaal niet zoveel. Wind, weidsheid, rust, paar kippen, een groentenkas en ons agrarisch bedrijf en plantenkwekerij. En toch, ik wil niet meer anders. Kom uit de stad en ben hier heerlijk op mijn plek samen met Rudolf en onze 4 kleine jongens. De wind heeft hier vrij spel, zo rustig is het nergens. Zelfs wanneer het giet schijnt hier de zon. Dat is wat ik zo mooi vind. En dan die mantrazingende windmolen. Die onze energie opwekt, daar hou ik van.

Maar wat ik vooral leuk vind, is mensen ontvangen. En de uitgelezen plek is onze kas. In de winter al lekker warm. Ontbijtje, tomaten en paprika’s plukken, ’s avonds een wijntje drinken met ons, muziekje aan. Lekker ongedwongen. Laat je kinderen met de onze spelen. Geen probleem: ik pas wel op als jullie een dagje Hoorn of Amsterdam doen. Laat ik ze gelijk zien hoe mooi de windmolen is!

Rudolf zegt

Ik ben hier opgegroeid. Dit is het bedrijf van mijn ouders. Dat gaat al generaties terug. Ooit, in de jaren dertig, veertig trokken mensen uit het hele land naar de Wieringermeerpolder. De pioniers werkten bij de ontginning van de gronden in de polder om zodoende als boerenzoon in aanmerking te komen voor een van de uit te geven boerderijen. Per veewagen namen ze afscheid van hun familie: op weg naar de Wieringermeer. Afscheid, tranen, want misschien kwamen ze wel nooit weerom. Wieringerwaard stond nog net op de kaart, maar Wieringerwerf, waar lag dat? Een lange weg van Slootdorp naar een gloednieuw dorp.

Polders, rechte wegen, verkavelde weilanden, dezelfde lichtgroene kleur op de landerijen. En wind, enorm veel wind. Niets meer en niets minder.

De pioniers hebben het goed gedaan. En wilden op hun beurt nooit meer weg. Ik snap dat wel. Want dit, dit is een echt oplaadstation. Daarom ons omgebouwde windwachtstation. Ik wil anderen laten zien, maar vooral beleven, wat de wind met je doet. Wat de stilte met je doet. Die wekt energie op, net als onze windmolen.

Reserveren

Pioniers

Omgeving

Dopper

Gastenboek

Station Noord

Airbnb

Bed and breakfast

Sasja en Rudolf

Station Zuid

Facebook