Bed and Breakfast

Station Windwacht

Station Windwacht

Stel je voor...

Stel je voor: met de voeten in de nog natte klei staan stoere mannen in hun grijsgroene overalls. Van over het hele land zijn ze naar de Wieringermeer gekomen, dit onbekende terrein. Er moet gewerkt worden. En hard! Uit de woeste Zuiderzee moet landbouwgrond gemaakt worden.

Het oog reikt tot in de oneindigheid. Niemandsland. En dan die wind, onverbiddelijk en onuitputtelijk. Nooit een moment van rust. Opstaan, werken, eten, slapen. Opstaan, werken, eten, slapen. Dag in, dag uit.

De pioniers werken aan nieuw land. Land dat een proeftuin wordt voor het winnen van energie, een experiment. Er ontstaan nieuwe kansen, want wind in overvloed, altijd voorradig, die geeft mogelijkheden. Beweging die omgezet wordt in energie. Hoe vangen we die? Ingenieurs buigen zich over de kwestie. Maken lange dagen, staan altijd klaar voor de uitdaging. Waait het fiks, dan is iedereen alert en op zijn post. Kent zijn taak in Station Windwacht. Iedere windverandering, elke verschuiving op de barometer wordt gerapporteerd.

Hoe het werkelijke verhaal is, kan niemand je vertellen. Maar als je goed kijkt, goed oplet, dan voel je de kracht, de gedrevenheid en de passie van deze ‘mannen van Station Windwacht’.

Wie over het kronkelende schelpenpad loopt, in de richting van de windmolen, kan de aanwezigheid van deze noeste arbeiders nog voelen. De windmolen van weleer is vervangen door een modernere versie. Maar hij doet nog steeds wat hij vroeger deed: wind vangen, omzetten in energie en doorgeven.

Aan hen die ervoor kiezen om tot rust te komen. Of dat nu met zijn tweeën, een heel gezin of lekker alleen is. Weg die laptop, weg mobiele telefoon en weg social media. Hier ben je even alleen, alleen met je gedachten. Waar je je weer bewust wordt van iedere waardevolle minuut. Totale leegte, totale stilte. Het klinkt als een sprookje…

 

Reserveren

Pioniers

Omgeving

Dopper

Gastenboek

Station Noord

Airbnb

Bed and breakfast

Sasja en Rudolf

Station Zuid

Facebook